BELRIM Academy genomineerd voor FERMA prijs

De Belgische Vereniging voor Risk Management BELRIM heeft bekendgemaakt dat haar studenteninitiatief BELRIM Academy genomineerd is als finalist voor de European Risk Management Awards die worden uitgereikt door de Federation of European Risk Management Associations FERMA in samenwerking met Commercial Risk Europe.

De Academy was genomineerd in de categorie Opleidings- en onderwijsprogramma van het jaar, naast Risk Hub van de Belgische aanbieder van risicobeheeropleidingen Senscia en de Opleidingsacademie van de wereldwijde makelaar Willis Towers Watson, die de prijs in ontvangst mocht nemen.

BELRIM organiseert sinds zijn oprichting in 1974 regelmatig seminars van een halve dag over diverse onderwerpen die verband houden met risico- en verzekeringsbeheer. Volgens de vereniging zijn deze evenementen uitgegroeid van sessies die hoofdzakelijk door bestuursleden werden bijgewoond, tot echte opleidings- en trainingssessies waaraan regelmatig meer dan 80 leden deelnemen.

De agenda van de ‘uitwisselingen’ wordt bepaald door de leden, terwijl het evenement, dat ten minste twee gastsprekers omvat, wordt gemodereerd door een lid van het bestuur van BELRIM.

BELRIM probeert steeds meer studenten uit te nodigen om deel te nemen aan de evenementen en de vereniging organiseert ook haar eigen wedstrijd voor studenten, de BELRIM Prize, die zij omschrijft als een ‘waardevolle en erkende wedstrijd op academisch niveau’.

De winnende papers worden gepubliceerd op de website van BELRIM en gebruikt als basis voor een seminar, waardoor de banden die de vereniging via haar wetenschappelijk comité heeft aangeknoopt met hogescholen en universiteiten in heel België worden verstevigd.

De BELRIM Academy bevordert ook het certificeringsprogramma van RIMAP in samenwerking met het wetenschappelijk comité.

Back to top button