Lloyd’s-verzekeraar Probitas lanceert Europese assuradeur in Brussel

Lloyd’s-verzekeraar Probitas 1492 heeft een in Brussel gevestigde Europese assuradeur, Probitas 1492 (Europe) SRL/BV, opgericht voor het afsluiten van verzekeringscontracten in de Europese Economische Ruimte (EER). Het nieuwe agentschap zal een filiaal in Londen hebben.

Het Belgische kantoor wordt geleid door Koen Cambre, hoofd van het kantoor en senior underwriter, die nauw zal samenwerken met het team van het syndicaat in het Verenigd Koninkrijk, aldus Probitas.

Nick Bacon, algemeen directeur van de Probitas Groep, zei: “De opening van Probitas 1492 (Europe) is de volgende fase in de voortdurende evolutie en groei van Probitas. Ik ben er erg trots op dat we, na de goedkeuring van Probitas Managing Agency in 2021, nu een volledig goedgekeurde, in Europa gevestigde assuradeur hebben, met een bijkantoor in het Verenigd Koninkrijk om in Londen gevestigde makelaars te kunnen bedienen. We zijn verheugd Koen Cambre te mogen verwelkomen en hebben er alle vertrouwen in dat zijn kennis en ervaring van de Europese markten de verdere ontwikkeling van ons bedrijf mogelijk zullen maken.”

Cambre voegde eraan toe: “Ik ben verheugd dat ik bij Probitas 1492 (Europe) in dienst ben gekomen en kijk ernaar uit om het team in Brussel op te richten en samen te werken met mijn collega’s in het kantoor in Londen. Ik zal mijn expertise op de Europese markt met onze verzekeringstechnische en analytische middelen combineren om verzekerings- en herverzekeringsoplossingen van Lloyd’s aan makelaars in de EER aan te kunnen bieden.”

Probitas legde uit dat Probitas 1492 (Europe) door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten wordt gereguleerd als een gemandateerde assuradeur en herverzekeringsmakelaar, met de bevoegdheid om namens Lloyd’s Europe (her)verzekeringscontracten af te sluiten in België, in alle andere rechtsgebieden van de EER via de vrijheid van dienstverlening, en in het Verenigd Koninkrijk via het Britse bijkantoor van Probitas 1492 (Europe) SRL/BV in Londen.

Back to top button