Sedgwick koopt Belgisch bedrijf ABESIM om activiteiten van EFI Global in Europa uit te breiden

Sedgwick neemt het Belgische bedrijf ABESIM over als onderdeel van zijn bedrijf EFI Global dat gespecialiseerd is in forensische engineering, milieu- en brandonderzoek.

ABESIM is een ingenieursbureau dat zich toelegt op diagnostiek en management van bodemverontreiniging.

Volgens Sedgwick is de overname een belangrijke stap om EFI Global voet aan de grond te laten krijgen in België en biedt deze een solide basis op het Europese vasteland, waarop EFI op diverse EU-markten kan groeien.

‘Door de krachten van EFI Global en ABESIM te bundelen, krijgt Sedgwick vaste voet aan de grond als een langetermijnspeler op de Belgische markt en worden initiatieven voor organische groei en de internationale groeistrategie van het bedrijf ondersteund,’ aldus het bedrijf.

De bodemverontreinigingsexperts van ABESIM in België helpen bedrijven die betrokken zijn bij boringen, monsterneming, drone-expertises, asbestbemonstering en grondwaterstromingsmodellering.

Dirk Clement, directeur van Sedgwick in België, zei: ‘Deze overname zal ons helpen onze activiteiten en strategische positionering te verbeteren, niet alleen in de Benelux, maar in de hele EU.’

Johan L’Ecluse, oprichter van ABESIM, voegde daaraan toe: ‘Via de combinatie van de wereldwijde middelen van Sedgwick, de focus van EFI Global op milieuoplossingen en onze uitgebreide kennis van de lokale sector, zullen we de schaal en de capaciteiten hebben om te voldoen aan de groeiende vraag naar gespecialiseerd beheer van bodemverontreinigingsclaims en de groei in België en daarbuiten te stimuleren.’

Back to top button